Home Stiri Despre IPA Timis Foto Contact Linkuri
 
Meniu principal
Activitati IPA TIMIS
Calendar International Evenimente
Noiembrie 2020
Add event Trimite Eveniment
M T W T F S S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Sondaje
Informatiile cuprinse in site va sunt utile?
Foarte utile! 50 % 50%
Utile 33 % 33%
Incomplete 0%
Deloc 16 % 16%


 
IPA Timis : I.P.A. Regiunea 1 Timis la 20 de ani de la infiintare
Postat de Administrator la 2016/7/29 11:17:44 (1161 citiri) Stiri ale aceluiasi autor

I.P.A. Regiunea 1 Timis

la 20 de ani de la infiintare si 15 ani de la deschiderea oficiala a Casei
I.P.A. Giarmata
New Page 2

    Am inceput articolul cu aceste 2 reflectii despre prietenie. Toata filozofia asociatiei noastre graviteaza in jurul termenului de PRIETENIE. Probabil ca nu intamplator Arthur Troop si discipolii lui din anul 1950 stabileau deviza I.P.A. “
Servicii prin prietenie
”.

    Pentru realizarea acestei manifestari am format un comitet de organizare format din susnumitul ca reprezentant al Sectiei Romane, dl.Luchian Octavian, dl.Popescu Gheorghe, dl.Lupsoiu Gheorghe, dl.Cojan Dorel, Florea Stefan, Samsoulis Maria, reprezentantii ai I.P.A.Regiunea 1 Timis, dl.Rosu Mircea si dl.Mihaiescu Marius din partea Corpului National al Politistilor Timis. Am fost ales presedintele Comitetului de Organizare al manifestarii. Pregatirile au inceput in luna decembrie 2015 cand in
Programul de activitate pe anul 2016 s-a stabilit data la care se va tine manifestarea, respectiv 2 iulie 2016.

    La aceasta manifestare pe langa membrii Comitetului Executiv National, Comitetul Executiv al Regiunii 1 Timis, au participat membrii fondatori ai asociatiei in numar de 10, reprezentantii regiunilor 2-8 Timis; 1, 4 Bucuresti; 1,2 Alba; 2 Hunedoara; 1 Mehedinti; 1,2,3 Caras-Severin; 3 Arad; si a delegatilor straine, astfel: IPA Sassari – Italia, condusa de dl.Antonio Carredu; IPA Csongrad – Ungaria, condusa de dl.dr.Palics Andras; IPA Zrenjanin – Serbia, condusa de dl.Bojan Markovic – formata din 16 persoane; IPA Skoplje – Macedonia, condusa de dl.Igor Manojcoski – formata din 4 persoane. Au mai participat reprezentanti ai Consiliului Judetean Timis, primarul localitatii Giarmata – dl.Bunescu Eugen, reprezentanti ai Primariei locale, invitati din toate sferele activitatii sociale.

    Pe 1 iulie 2016 seara, ne-am adunat la Beraria Fabricii de Bere Timisoreana, unde am servit cina impreuna cu delegatiile straine, cu produse traditionale si cu bere, direct de la sursa. Afara pe terasa erau aprox.30 grade, si cand am inceput sa ne simtim mai bine, dupa mancare si 2-3 beri, iata ca, primim pe canale indirecte, scrisoarea unui “prieten ratacit”, candidat pentru o functie de vicepresedinte al I.P.A.Romania. Nu vreau sa comentez ineptiile din aceasta scrisoare, precampanie pentru alegerea membrilor C.E.N, dar ii doresc acestui prieten sa ajunga si el “dinozaur la pensie”.

    In anul 1997, la Conferinta I.P.A. de la Atena, fiind delegatul I.P.A. Sectia Romana, m-am intalnit cu fondatorul I.P.A – Arthur Troop (dupa 47 de ani de la infiintarea IPA), care mi-a oferit o carte cu autograf despre viata lui. Nu m-am gandit sa il compar, cu ceva… decat sa ma inclin in fata acestui politist pentru tot ceea ce a facut pentru noi.

    Sambata la pranz, la sediul I.P.J Timis s-a dezvelit un panou, cu o galerie a celor care au condus asociatiile profesionale constituite la acest nivel, respectiv, I.P.A., C.N.P., S.N.P.P.C, s-au facut fotografii si au fost prezentate si alte 2 obiective din zona IPJ Timis realizate si cu sprijinul IPA Timis, respectiv bustul lui Alexandru Ioan Cuza si Biserica din lemn, construite in perioada 2002-2004.

Incepand cu orele 18:00, la Casa IPA Giarmata au inceput sa vina invitatii, ansamblurile artistice, personalul de deservire, etc.

    Pe terenul de minifotbal, am asezat o scena unde s-a prezentat un program artistic de catre maestrul Fane Colompar, solist al Filarmonicii “Banatul” Timisoara, orchestra de muzica populara a IPA Regiunea 1 Timis, ansamblul de dansatori ai comunei Giarmata, si o trupa de tamburasi de la Kikinda(Serbia).

    Pe parcursul derularii programului, in pauze, au luat cuvantul: dl.presedinte al IPA Sectia Romana – Costica Voicu, primarul com.Giarmata – dl.ing Bunescu Eugen, reprezentantii delegatiilor straine si din tara.

    Un moment cu totul aparte a fost cuvantul d-lui Antonio Carredu din Italia, care a evocat prima intalnire cu politistii din Romania pe 14.01.1990 la Timisoara. Atunci, un grup de politisti din Sassari – Italia, au venit cu ajutoare, respectiv materiale pentru casele de copii. La acea vreme eram locotenent la Serviciul Rutier Timis si am fost delegat de comanda unitatii sa ma ocup de grup. I-am insotit la Lugoj la Casa de Copii, unde am descarcat 2 camioane de produse pentru copii. Un politist a pregatit masa in bucataria casei de copii, vestitele spaghete italiene cu parmezan.
Era prima data cand am mancat aceste produse.

    La masa, Antonio scoate un portmoneu si imi arata o legitimatie, era cea de membru IPA. Ma intreaba – Tu ai asa ceva ?; Eu raspund - Da – Am un carnet rosu, i-l arat, era carnetul de membru P.C.R.

    Relatia intre cele doua asociatii a continuat dupa ce in 1996 ne-am constituit si noi in IPA, iar in 1997 le-am facut prima vizita.

    Multumesc Antonio pentru cei 26 de ani prietenie, sper sa continue…

    Toti delegatii au primit diplome de onoare, inclusiv fostul primar ing.Rosianu Gavril, membru IPA, fost politist, care impreuna cu Consiliul Local Giarmata ne-a pus la dispozitie 2660mp de teren unde se afla Centrul de Odihna si Pregatire a IPA – Sectia Romana (care are in compunere casa IPA – 14 locuri de cazare; birouri administrative, vestiare, sala de conferinta pentru 100 de persoane, dotata cu mobilier, scaune, mese, vesela; un teren de minifotbal de 800mp, cu suprafata sintetica si nocturna).

    Concertul s-a incheiat cu un foc de artificii de 10 minute, dupa care a urmat masa festiva formata din ceaun de bogracs, mititei si carnati la gratar, gustari reci, friptura asortata si sarmale. Nu a lipsit berea la halba, vinul de Recas si Buzias si ici-colea cate o palinca.

    Pentru a scoate in evidenta numarul articipantilor pot sa va spun ca s-au consumat 600 de mici, 300 de carnati, 130 de portii de friptura, 1 ceaun cu bogracs, 490 de halbe de bere, 50l de vin .

    Ma bucur ca am ajuns dupa 20 de ani de activitate IPA, sa pot prezenta ceea ce a realizat IPA Regiunea 1 Timis.

    Nu este doar meritul meu, este meritul Comitetelor Executive Regionale pe perioada 1996 pana in prezent, a membrilor simpatizanti, a autoritatilor locale si nu in ultimul rand a Comitetului Executiv National al IPA Sectia Romana.

    Multumesc tuturor pentru sprijinul dat in realizarea acestei manifestari. 


Vicepresedintele IPA Sectia Romana

jr.Gheorghe Moldovan

Rating: 0.00 (0 voturi) - Dati un rating acestei stiri -


Alte articole de stiri
2016/8/10 11:49:13 - Schimburi profesionale cu sprijinul I.P.A.
2016/7/29 11:17:44 - I.P.A. Regiunea 1 Timis la 20 de ani de la infiintare
2016/6/6 11:57:46 - TopGUN 2016
2016/5/23 9:25:08 -
2016/4/19 5:58:56 - Participare la faza regionala a turneului de tir organizat la nivelul FNPLR

IPA Timis

TOP GUN 2019

Turneul International de Tir

"TOP GUN"

Editia a X-a -Timisoara 01 Iunie 2019

 

REGULAMENT TRAGERE

TOURNAMENT GUIDE

------------------------

Foto
Ultimele Articole
Colaboratori